Merel Naafs, jouw fotograaf

“Als zakelijke fotograaf is het mijn doel om mooie en pure beelden te maken, in een spontane en ongedwongen sfeer. Bedrijfsreportages, zakelijke portretten en méér” 

Fotografie is waar mijn hart sneller van gaat kloppen

Na de aanschaf van mijn eerste camera wist ik het zeker: fotografie is waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Al snel meldde ik me aan voor een basiscursus fotografie en daarna rondde ik met succes de Vakopleiding Fotografie aan de Fotovakschool af. Naast deze opleiding volgde ik regelmatig cursussen – en dat doe ik nog steeds. Alles om mijzelf continu te blijven ontwikkelen en mijn vaardigheden up to date te houden. 

Liefde en toewijding voor (bedrijfs)fotografie

Wat ik daarnaast het allerliefste doe, is dagdromen. Of beter gezegd: mijn dromen leven. De energie die ik hiervan krijg vertaalt zich naar mijn liefde en toewijding voor (bedrijfs)fotografie en het creatieve proces dat dit met zich meebrengt. Het is iedere keer weer een feestje om mijn fotocamera te pakken en om – samen met klanten – dit proces te doorlopen.

Mijn droom: professioneel fotograaf worden

Over dromen leven gesproken: na een heftige en turbulente periode van IVF-behandelingen werd het in 2016 tijd om een andere droom op te pakken. De teleurstelling, de stress en de verwerking van een uitblijvende zwangerschap hebben mijn droom om professioneel fotograaf te worden niet doen vervagen. Integendeel zelfs. Met veel enthousiasme ben ik daarom in 2016 als fotograaf in Oldenzaal (Twente, Overijssel) De Fotoloods gestart. Een droom die, als het anders was gelopen, wellicht nooit geleefd zou zijn…
Inmiddels ben ik neergestreken in Haaksbergen waar ik samenwoon met mijn vriend en waar ook Sophie haar poezenmandje staat. 

Mijn kracht: zakelijke fotografie

De afgelopen jaren heb ik verschillende takken van fotografie mogen ervaren. Daardoor weet ik nu in welke vorm van fotografie mijn kracht ligt én waar ik blij van word: zakelijke fotografie. Denk daarbij aan het maken van bedrijfsreportages, zakelijke portretfotografie, foodfotografie en interieurfotografie.

Fotograaf én vrijwilliger

En er is meer. Ik vind namelijk dat iedereen iets voor een ander kan doen. Om deze reden ben ik naast fotograaf ook al jaren vrijwilliger bij een echtpaar met een verstandelijke beperking. Ik ga wekelijks bij hen een bakkie drinken en we plannen regelmatig uitjes, waardoor ze op plekken komen waar ze nog nooit zijn geweest. En ook bedrijfsmatig vind ik het belangrijk mijn steentje bij te dragen. Jaarlijks fotografeer ik de Boeskoolrace (die georganiseerd wordt door Leo Club Oldenzaal) en ik heb ik mij belangeloos ingezet voor Samenloop voor Hoop en Against Cancer.

Fotograaf in Haaksbergen en ver daarbuiten

Wil je weten wat ik als fotograaf voor jou en jouw bedrijf in Haaksbergen (Twente) of ver daarbuiten kan betekenen?