Merel

Merel Naafs, jouw fotograaf

“Als zakelijke fotograaf is het mijn doel om mooie en pure beelden te maken, in een spontane en ongedwongen sfeer. Bedrijfsreportages, zakelijke portretten en méér” 

Fotografie is waar mijn hart sneller van gaat kloppen

Na de aanschaf van mijn eerste camera wist ik het zeker: fotografie is waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Al snel meldde ik me aan voor een basiscursus fotografie en daarna rondde ik met succes de Vakopleiding Fotografie aan de Fotovakschool af. Naast deze opleiding volgde ik regelmatig cursussen – en dat doe ik nog steeds. Alles om mijzelf continu te blijven ontwikkelen en mijn vaardigheden up to date te houden. 

Liefde en toewijding voor (bedrijfs)fotografie

Wat ik daarnaast het allerliefste doe, is dagdromen. Of beter gezegd: mijn dromen leven. De energie die ik hiervan krijg vertaalt zich naar mijn liefde en toewijding voor (bedrijfs)fotografie en het creatieve proces dat dit met zich meebrengt. Het is iedere keer weer een feestje om mijn fotocamera te pakken en om – samen met klanten – dit proces te doorlopen.

Mijn kracht: zakelijke fotografie

De afgelopen jaren heb ik verschillende takken van fotografie mogen ervaren. Daardoor weet ik nu in welke vorm van fotografie mijn kracht ligt én waar ik blij van word: zakelijke fotografie. Denk daarbij aan het maken van bedrijfsreportages, personal branding shoots, zakelijke portretfotografie, foodfotografie en interieurfotografie.

Fotograaf in Haaksbergen en ver daarbuiten

Wil je weten wat ik als fotograaf voor jou en jouw bedrijf in Haaksbergen (Twente) of ver daarbuiten kan betekenen?

Wandbekleding

Fotograaf én ontwerper

Als fotograaf weet ik hoe lastig het is om een camerariem te vinden die van goede kwaliteit is en niet helemaal van ver weg hoeft te komen. Waarom niet zelf doen? Dacht ik toen. Ik ben een creatieve ondernemer en ik hou ervan om concepten te bedenken. Dus ik ging op onderzoek uit en kwam al gauw tot de conclusie dat ik dit idee verder wilde uitwerken. Zo ontstond The Leather Rebel.

De riemen en harnassen zijn gemaakt van leer. Het mooie daaraan vind ik dat hoe meer je het product gebruikt, hoe meer het ‘eigen’ wordt. Het leer wordt soepeler wanneer je het draagt en het neemt jouw lichaamsvorm aan. Leren producten worden mooier naarmate je ze vaker gebruikt. Het leer gaat leven, en dat vind ik prachtig.

ik ben vrijwilliger

En er is meer. Ik vind namelijk dat iedereen iets voor een ander kan doen. Om deze reden ben ik naast fotograaf ook al jaren vrijwilliger bij een dame met een verstandelijke beperking. Ik ga wekelijks bij haar een bakkie drinken en we plannen regelmatig uitjes, waardoor ze op plekken komt waar ze nog nooit is geweest. Ook bedrijfsmatig vind ik het belangrijk mijn steentje bij te dragen. Mermaals heb ik de Boeskoolrace vastgelegd welke georganiseerd wordt door Leo Club Oldenzaal) en heb ik mij belangeloos ingezet voor Samenloop voor Hoop en Against Cancer.